loader image

Bli medlem

Så du har bestämt dig för att gå med i imperiet? Och du bor i Sverige så du kommer att ansluta dig till 501st Legion Swedish Garrison. Toppen! Vi är en sammanhållen, rolig familj som älskar Star Wars-kostymer. Att vara en kraft för det goda genom att göra mycket arbete för barns välgörenhet är bara grädden på moset.

Grundkrav

Innan du kan bli medlem så finss det några grundkrav du behöver uppfylla:

 • Minst 18 år fyllda
 • Äga en dräkt av mycket hög kvalitet som tillhör den mörka sidan av Star Wars.

Om du hellre vill tillhöra den ljusa sidan, kontakta Rebel Legion’s Nordic Base.

1. Sök kostym

2. Börja bygga

3. Ansökan

4. Fotografier

5. Få svar

Att börja

Så hur får du en kostym som kommer att uppfylla de höga standarderna för 501st Legion? Det första steget för dig är att sätta en budget. Det här är ingen billig hobby! Självklart är valet av kostym en viktig del av budgeten. En grov guide är att ju mer komplicerad eller sällsynt en kostym är, desto mer kommer den att kosta att göra. En vanlig stormtrooper kommer att kosta uppemot 10 000 SEK och Darth Vader eller Boba Fett kan kosta mer än det tredubbla priset! Många börjar med en enklare kostym, som en Reserve TIE Pilot och lägger sedan till mer komplicerade och dyra kostymer senare. Andra dyker bara in i djupet. Det finns över 400 kostymer tillgängliga och nya läggs till varje gång Star Wars-universumet expanderar. För en fullständig lista över godkända kostymer, besök Costume Reference Library (CRL).

 

När du har gjort det, börja din forskning. Det finns två huvudsakliga ställen du bör leta efter. Först är Swedish Garrisons forum. Även om det inte är en del av den formella ansökningsprocessen rekommenderar vi starkt att du registrerar dig där. Du kommer att kunna presentera dig själv, be om råd om vilka delar du ska köpa och var och, lika viktigt, vilka delar du inte ska köpa. Det finns många människor där ute som säljer kostymer som de hävdar når legionstandarder. Tyvärr är sanningen att de ofta ligger långt under vår standard och leder till att människor nekas medlemskap. Du kan också få reda på lokala pansarfester där vi träffas för att bygga kostymer och hjälpa varandra. Om du har tur kanske du till och med hittar någon vars kostym du kan prova innan du köper.

 

Den andra fantastiska källan är 501st Legion-avdelningen för din kostym. Medan de svenska garnisonsmedlemmarna gärna hjälper dig, är det avdelningarna där du hittar rustningsmakarna och de riktiga experterna för varje kostym. Du hittar rätt avskiljare för din valda kostym här.

Börja bygga

Att bygga kostymer är mycket roligt men kan också vara ganska stressigt eftersom du oroar dig för att få detaljerna rätt.

Här är några enkla regler som hjälper dig att göra rätt första gången:

 

 • Mät två gånger, skär en gång: Om du skär av för lite kan du alltid skära mer. Om du skär för mycket är det väldigt svårt att få ihop saker och ting igen!
 • Det finns inga dumma frågor: alla måste börja någonstans. Vi har alla gjort fel och önskat att vi hade ställt fler frågor. Vi kommer inte att göra narr av dig om du ställer en uppenbar fråga och det är mycket bättre att vara säker än ledsen.
 • Sätt upp ett vettigt mål: Att förvänta sig att köpa en kostym den här veckan och vara färdigbyggd nästa vecka är inte riktigt realistiskt. Ta dig tid och gör det rätt. Samtidigt är sikte på en viss händelse ett bra sätt att hålla dina framsteg stabila.

Fyll i din ansökan

När din kostym är klar och du är nöjd med hur den ser ut, bestäm dig för vad du vill att ditt TK-ID ska vara. Detta nummer kommer att vara din identifierare inom legionen. Eftersom vi har ett stort antal medlemmar är många ID redan upptagna. Du kan se en fullständig lista över vilka ID:n som för närvarande är tillgängliga här. Välj flera om ditt förstahandsval tas medan din ansökan behandlas.

 

Nästa steg är att fylla i 501st Legion ansökningsformuläret online.

 

Observera: Vi jobbar som volontärer så det kan ta lite tid för oss att återkomma till dig. Börja inte fråga om varför du inte har blivit kontaktad förrän det har gått minst en vecka efter att du skickat in din ansökan. Tack!

Förbered dina fotografier

Din ansökan går till Garnison Membership Liaison (GML), den person vars uppgift det är att kontrollera att kostymen du byggt stämmer överens med kraven från CRL. När han/hon har tittat på din ansökan kommer de att kontakta dig för att be om fotografier av din kostym för validering.

 

I var och en ska du vara ensam med hela din kropp synlig. Ett bra tips är att använda en vanlig bakgrund som står i kontrast till din kostym, ta till exempel inte stormtrooperbilder mot en vägg som är målad planvit eller Vader mot svarta gardiner. Se till att bilderna är väl upplysta, gärna ute i indirekt solljus och att de är i fokus. Högre upplösning är bättre och de flesta moderna telefonkameror är tillräckligt bra.

 

Vi behöver sex bilder:

 • Hjälm på, tagen direkt framför, stående vid uppmärksamhet och tittar rakt in i kameran
 • Hjälm på, tagen från höger
 • Hjälm på, tagen från vänster
 • Hjälm på, tagen bakifrån
 • Hjälm på, stående i lämplig ställning
 • Hjälmen av, stående i lämplig ställning

Dessa bilder kommer inte bara att fungera som din verifiering för medlemskapstjänstemannen, utan kommer att redigeras och placeras inom en Imperial ram, för användning på Legion och Garrison webbplatser (klicka här för att se Legion grundare Albin Johnsons exempel på vad dina bilder kommer att se ut som).

 

Skicka dina bilder till gml@swedishgarrison.se.

Vänta på svar från GML

Efter att ha tittat på dina fotografier kommer GML att avgöra om din kostym uppfyller våra standarder eller inte. Om det inte gör det skickar GML dig en lista över vad du behöver ändra för att bli godkänd. Denna process kan gå igenom flera iterationer innan alla problem är lösta, men avskräcks inte. Vi gör detta för att se till att du får en fantastisk kostym som du kan vara riktigt stolt över.

 

Beroende på din kostym och kvaliteten på bilderna som skickas in kan detta antingen ske inom en vecka eller ta flera veckor att reda ut.

 

Om allt ser bra ut kommer din ansökan att skickas till Legion Membership Officer. I vissa fall kommer LMO att ta en andra titt på din kostym och verifiera att den uppfyller våra standarder. Normalt är detta inte ett problem men ibland kan de föreslå ytterligare förbättringar innan du slutför ditt medlemskap.

 

När din ansökan har godkänts kommer du att få en e-postbekräftelse, ditt TK-ID kommer att tilldelas och din post markeras som ”AKTIV” i imperiets databas, och du kommer att bli en soldat i imperiet!

Börja ’TROOPA’!

Grattis, du är nu medlem i Swedish Garrison!

 

Om du inte redan har registrerat dig på Swedish Garrisonsforum så gör det nu. När din användare har godkänts, gör ett inlägg i den här tråden för att be om åtkomst på högre nivå. Du kommer då att ges tillgång till vår sektion endast för medlemmar där du kan anmäla dig till evenemang, delta i merchandise-försäljningar och mycket mer.

 

För mer information om vad vi gör och hur du går med, läs Legionens stadgar.