loader image

Välgörenhet

Välgörenhetsorganisationer

Vi stödjer ett stort antal välgörenhetsorganisationer men våra huvudsakliga partners är:

Queen Silvia Children’s Hospital

Barncancerfonden

Barncancerfonden som arbetar med kampen mot cancer hos barn. Det hjälper också barn och deras familjer att få den vård och stöd de behöver. Barncancerfonden är en ideell förening som finansieras enbart genom donationer och testamenten.

Swedish Childhood Cancer Fund

Drottning Silvias barnsjukhus

Drottning Silvias barnsjukhus är Sveriges största och mest kompletta barn- och ungdomssjukhus. För många barn handlar behandling om att vänta. Stiftelsens uppgift är att hjälpa barnen att glömma sin sjukdom, åtminstone för en tid.

Vi stödjer även…

BRIS

BRIS (Barnens Rätt i Samhället) syftar till att stärka ungas rättigheter och förbättra deras levnadsvillkor. De stödjer särskilt utsatta ungdomar och ger dem chanser att umgås med vuxna.

Clownronden

Clownronden är en grupp sjukhusclowner som består av professionella konstnärer som är specialutbildade för att arbeta med sjuka och handikappade barn och unga. Varje vecka besöker de barnmottagningar i Malmö, Helsingborg, Kristianstad, Ystad och Landskrona.

Diabetesfonden

Diabetesfonden stödjer forskning om diabetes för att försöka hitta orsaker och botemedel mot sjukdomen. Deras mål är att personer med diabetes ska leva ett långt liv utan problem relaterade till sjukdomen.

Hjältarnas Hus

Hjältarnas Hus vision är att underlätta livet för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar eller besök på landets sjukhus.

Hjärtebarnsfonden

Deras mål är att alla barn ska överleva ett medfött hjärtfel och leva ett liv där hjärtat är förutsättningen för lek och glädje, inte hindret. Helt enkelt – ingen ska drabbas av ett medfött hjärtfel.

Läkare Utan Gränser

Läkare Utan Gränser ger humanitär medicinsk hjälp till offer för konflikter, naturkatastrofer, epidemier eller utestängning från sjukvården.

Musikhjälpen

Konceptet med Musikhjälpen är lika enkelt som det är underhållande. Med en engagerande attityd och musik i centrum möter de unga och gamla, rika och fattiga och enas om de enklaste idéerna: att ditt bidrag, litet som stort, gör skillnad.

Mustachkampen

Mustachkampen är en årlig välgörenhetskampanj som anordnas av Cancerfonden för att försöka samla in pengar till och medvetenhet om prostatacancer.

Ronald McDonalds barnfond

Ronald McDonalds barnfond har som vision att göra livet lättare för svårt sjuka barn och deras familjer i samband med behandlingar eller besök på landets sjukhus.

Röda Korset

Röda Korset är ett av världens största humanitära nätverk. Deras mål är att förebygga och lindra mänskligt lidande oavsett vem det drabbar och hur det orsakas.

VildaKidz

VildaKidz är en ideell förening som bedriver året runt verksamhet för barn & unga i Norrbotten, utsatta & sjuka prioriteras. ALLA barn är välkomna!